Najbolji sportista Republike Srpske za prošlu godinu Darko Savić ispričao je da je, dan poslije napada na novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, optuženog Marka Čolića dovezao do zgrade gdje se dogodio pokušaj ubistva.

Savić je danas kao svjedok tužilaštva saslušan u Okružnom sudu u Banjaluci na suđenju Čoliću.

On je ispričao da Čolića poznaje godinama iz grada, ali i da ga je zadnjih mjeseci trenirao i spremao za meč koji je Marko trebao imati krajem septembra.

– Trenirali smo uglavnom u teretani ili na Gradskom stadionu u Banjaluci. Nekad sam dolazio po njega, a ponekad smo se nalazili na mjestu gdje smo trenirali. Tog 27. avgusta sam svojim kombijem „reno trafik“ pokupio Čolića kod kafića „Onazis“ i on mi je rekao da ga odvezem do „Napredovog“ stadiona da nešto vidi – ispričao je Savić.

Zatim je opisao kojim su ulicama otišli do te lokacije, te da se u jednom trenutku zaustavio. Čolić je izašao iz kombija.

– Produžio sam još par metara i tu se parkirao. Poslije minute Čolić se vratio u kombi i otišli smo na stadion da trenerimo. Kada se vratio u kombi Marko nije imao ništa u rukama – pojasnio je Savić.

Foto: Srna

Darko Savić

On je objasnio da je Čolić tog dana imao na sebe zeleni šuškavac i donji dio svijetle trenerke.

Na pitanje Čolićevog advokata Gordana Joviševića zašto je ranije u policiji izjavio da je njegov branjenik bio u majici kratkih rukava, on je rekao da je to izjavio zato što je u tome trenirao taj dan.

Savić je istakao da je on vrhunski sportista i da je tako vaspitan, da nikada ne bi nigdje odvezao Čolića da je znao za taj napad.

On je pojasnio da tog jutra kada je vozio Čolića nije ni znao da je napadnut Kovačević.

Tokom svjedočenja, Savić je pojasnio i kako je ispitan u policiji oko ovog napada.

– Krenuo sam ujutru s prijateljima u Mostar. Brat me nazvao i rekao da me traži policija i da se vratim. Već sam bio u Bugojnu, okrenuo sam se i vratio. U Policijsku stanicu sam došao oko devet ujutru i tu sam ostao do 17 sati. Prvih sat vremena nisam znao ni o čemu se radi, a kasnije su mi objasnili zašto su me pozvali – istakao je Savić.

Tokom suđenja prikazan je i snimak sa bezbjednosne kamere, na kojem se vidi dolazak kombija i kako muškarac u zelenom šuškavcu i svijetloj trenerci dolazi i sjeda u njega.

Prije pokazivanja snimka advokat Jovišević se oštro usprotivio ovom dokazu i iznio niz, po njemu, razloga zbog kojih sud ne treba prihvatiti ovaj dokaz.

On se žalio na način izuzimanja ovog snimka, tvrdio je da je na nezakonit način izuzet i da nigdje ne piše sa kojeg objekta su uzeti ti materijali.

Međutim, sud je odbio njegove prigovore i snimak je pušten.

Prilikom prikazivanja snimka Jovišević je rekao da nedostaje oko šest sekundi i da on smatra da je snimak montiran.

Optužnica

Protiv Marka Čolića podignuta je optužnica zbog sumnje da je, zajedno s Nedjeljkom Dukićem, 26. avgusta prošle godine pokušao ubiti novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Oni su ga tada sačekali ispred zgrade gdje živi i zatim ga brutalno pretukli metalnim palicama. Poslije napada Čolić je uhapšen, a raspisana je međunarodna potjernica za Dukićem, koji je još uvijek u bjekstvu.

Srpskainfo