Gradska uprava Prijedora treba da uputi zahtjev Vladi Republike Srpske da se na grad prenese vlasništvo nad parcelom na kojoj je planirana izgradnja sportske dvorane Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Omarskoj, čime bi bili stvoreni uslovi za izdavanje građevinske dozvole, dogovoreno je na sastanku predstavnika resornog ministarstva i gradskih vlasti.
Dogovor je postignut na sastanku pomoćnika ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Miladina Gaćanovića i Dragane Jevtić sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem i načelnikom gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Mirjanom Komljenović.

Iz resornog ministarstva saopšteno je da je do nedoumica došlo zbog neusaglašenosti katastarskih i podataka iz gruntovnice za jednu parcelu na kojoj je planirana izgradnja, a koja je u vlasništvu Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je vrijednost kompletnog projekta 1,8 miliona KM, da je oko 490.000 KM obezbijeđeno iz sredstava granta “Srbija dva”, a će dio obezbijediti grad Prijedor i Vlada Republike Srpske.

Kapacitet dvorane biće oko 600 mjesta i služiće za potrebe Osnovne škole “Vuk Karadžić” i mjesne zajednice Omarska.