Vlasništvo nad parcelom za izgradnju sportske dvorane Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Omarskoj prenijeti na grad

Gradska uprava Prijedora treba da uputi zahtjev Vladi Republike Srpske da se na grad prenese vlasništvo nad parcelom na kojoj je planirana izgradnja sportske dvorane Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Omarskoj, čime bi bili stvoreni uslovi za izdavanje građevinske dozvole, dogovoreno je na sastanku predstavnika resornog ministarstva i gradskih vlasti.
Dogovor je postignut na sastanku pomoćnika ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Miladina Gaćanovića i Dragane Jevtić sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem i načelnikom gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Mirjanom Komljenović.

Iz resornog ministarstva saopšteno je da je do nedoumica došlo zbog neusaglašenosti katastarskih i podataka iz gruntovnice za jednu parcelu na kojoj je planirana izgradnja, a koja je u vlasništvu Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da je vrijednost kompletnog projekta 1,8 miliona KM, da je oko 490.000 KM obezbijeđeno iz sredstava granta “Srbija dva”, a će dio obezbijediti grad Prijedor i Vlada Republike Srpske.

Kapacitet dvorane biće oko 600 mjesta i služiće za potrebe Osnovne škole “Vuk Karadžić” i mjesne zajednice Omarska.