Oko 130 domaćinstava, škola i ambulanta u Koprivni, kod Oštre Luke, već dva dana su bez vode. Razlog tome je požar u kojem je, tokom nesavjesnog paljenja korova, u potpunosti izgorjela pumpna stanica lokalnog vodovoda. Dok policija traga za počiniocima, pomoć mještanima u otklanjanju ovog problema pružiće lokalna uprava.

Od nedjelje svi koji koriste vodu iz lokalnog vodovoda prinuđeni su da se snalaze kako znaju i umiju.

Dušan Todorović iz Koprivne navodi da ide u selo odakle donosi vodu za piti. – A za blago imam iz rijeke – dodaje Todorović.

Problem je nastao zbog nesavjesnog paljenja korova. Požar, nošen vjetrom, sa obližnje njive se proširio na pumpnu stanicu. Krov, i strujne instalacije u potpunosti su izgorjele, a samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca spriječena je i veća šteta.

– Sreća je bila samo zbog brze intervencije. Nije se vatra razbuktala. Nije bilo problema i požar je ugašen za nekih desetak minuta – rekao je Dejan Mastikosa, komandir VЈ Oštra Luka.

Šteta pričinjena na objektu pumpne stanice veća je od 10 hiljada maraka.

Prema prvim procjenama, dvije pumpe za vodu u potpunosti su uništene, dok je treća djelimično sačuvana. Pripreme za obnovu stanice su u toku, a pomoć mještanima pružiće lokalna uprava.

– Sad nam je najbitnije gore da probamo da saniramo krov, kako bismo mogli priključiti struju i nastaviti sa radom pošto to uglavnom sve na struju ide – istakao je Rajko Karan predsjednik Savjeta mjesne zajednice Koprivna.

Zamjenik načelnika opštine Oštra Luka Dragan Mastikosa istakao je da je prošle godine kupljena nova pumpa, u čemu je opština Oštra Luka učestvovala sa 70%.

– Vjerovatno ćemo i ove godine sa tim iznosom morati učestovati kako bi se to osposobilo – dodao je on.

Policija intenzivno traga za počiniocem ovog krivičnog djela, za koje je zaprijećena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

RTRS