Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković obišao je danas sa saradnicima radove na asfaltiranju nove saobraćajnice u naselju Pećani.

On je tom prilikom izjavio da je u sastavu projekta izgradnje novih asfaltnih ulica u gradu Prijedoru ovo prva aktivnost na asfaltiranju ulice u naselju Pećani.

” Ulica je dužine oko 800 metara, a širina puta će biti tri metra i vrijednost radova je potenderu oko 74.500 KM. Ovdje na ovom području živi oko 130 ljudi koji su na ovom potezu uz magistralni put i prugu prema Novom Gradu i ovako ćemo nastaviti i u drugim dijelovima grada jer smo uspješno završili dugovremenski problem zastoja tendera i krećemo u izvođenje svih planiranih infrastrukturnih projekata prije svega u putnoj infrastrukturi”, izjavio je gradonačelnik novinarima.

On je dodao da se paralelno sa ovim vrši rekonstrukcija makadamskih puteva i rekonstrukcija asfaltnih puteva i tako će se nastaviti, sa ljepšim vremenom, i u ostalim dijelovima grada Prijedora.

On je potvrdio da je izvođač radova na asfaltiranju preduzeće” Prijedor-putevi”.
“Kao što vidite, oni su izvođači koji, kada imaju kapacitet i kad ne uvode previše podizvođača, imaju zaista mogućnost da kvalitetno urade poslove i kao što se može vidjeti, ovdje na ovom mjestu kvalitetno rade”, rekao je Đaković.

Dalibor Pavić se u ime mještana naselja Raškovac zahvalio Gradskoj upravi na razumijevanju i što su prihvatili inicijativu da se završi i asfaltira ova dionica.
” Ovo je prigradsko naselje i nama ovo mnogo znači jer ovdje ima preko stotinu stanovnika i preko dvadesetoro djece , ulica je vrlo prometna i sva djeca koja su sa desne strane puta ovuda idu u školu tako da je nama asfaltiranje ovog puta veoma značajno”, istakao je Pavić.

prijedorgrad.org