Najveći tržni centar u BiH “Delta Planet” otvoren je danas u Banjaluci. Umjesto klasičnog presijecanja crvene vrpce, Miroslav Mišković, vlasnik kompanije “Delta holding” i Milorad Dodik predsjedavajući Predsjedništva BiH su početak rada ozvaničili pritiskom na virtuelno dugme na video baneru, nakon čega su ispaljene konfete.

Mišković je prethodno u ovom šoping objektu dočekao Dodika, premijera Radovana Viškovića, ministre u Vladi RS, te gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, kao i mnogobrojne goste.

U uvodnom obraćanju naglašeno je da je upotrebnu dozvolu za ovaj kapitalni projekat izdala ministarka za prostorno uređenje Srebrenka Golić.

Miroslav Mišković, jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji, istakao je da mu je drago što su na ovom tržištu, te se poimence zahvalio zvaničnicima iz Srpske.

– Hvala vam što ste nam omogućili ovaj veličanstven dan. Danas sam više nego presrećan što ste omogućili Srpskoj i Banjaluci da mogu koristiti usluge centra. Ovdje će biti preko 100 brendova, ima se šta vidjeti. A, pored trgovine odnijeće i druge uspomene iz grada, kupovati, pomoći rast BDP-a. Nadam se da ćemo doći do cilja od 1.000 KM prosječne plate što će pomoći našim mladima da ne odlaze – ističe Mišković i poručuje da se raduje novim projektima.

– Uložili smo 70 miliona evra i angažovali domaću kompaniju “Niskogradnja”, koja je odlično uradila posao – rekao je on i najavio je da uskoro očekuju početak investicija u Zagrebu i Skoplju, ali i u Sarajevu gdje su kupili plac i gdje očekuju poziv za početak gradnje.

– Poslije hotela “Inter Continental” u Ljubljani, otvaramo ovaj šoping mol u Banjaluci, a iduće nedjelje u Bugarskoj, u Varni, u koji smo uložili 110 miliona evra. Nadamo se da ćemo dobiti dozvole i za početak gradnje “Delta Planeta” i hotela “Inter Continental” u Beogradu – istakao je Mišković.

Dodik je najavljen kao njegova ekselencija.

– Ovo jača naš život i pokazuje da Banjaluka ima svoje kretanje, ovo je novi civilizacijski doprinos. Želim uspjeh kompaniji, koja je regionalni lider, ovo je dokaz drugima koji žele da investiraju da vide da su Srpska i Banjaluke spremne da prihvate velike projekte. Gospodine Miškoviću želim Vam prije svega dobro zdravlje, i uvijek ste dobrodošli ovdje na slobodnoj teritoriji – rekao jeDodik.

Gradonačelnik Igor Radojičić naglasio je da se Banjaluka gradi, te da je ovo jedan od dragulja koji je gradu na Vrbasu trebao u namjeri da bude regionalni centar.

– Ovo nije običan trgovinski centar, već jedan od najboljih. Hvala što ste doprinijeli našoj namjeri da grad postane lider u regionu. Ovo je jedno od najvećih radnih mjesta u gradu, sa 2.000 zaposlenih. Vjerujem da nosite pozitivna iskustva iz Banjaluke, i pored birokratije, i nadamo se i budućim projektima – rekao je Radojičić.

“Delta planet”, koji se nalazi na Banjalučkom polju, najveći je tržni centar u BiH, a beogradska kompanija “Delta ril estejt” uložila je u izgradnju 70 miliona evra. U ovom šoping molu smješteno je više od 100 radnji i 40 novih brendova, a kako je najavljeno, trebalo bi da bude zaposleno i 2.000 radnika.

Osim prodavnica, u centru se nlazi i bioskop površine 1.500 metara kvadratnih, sa pet sala i najmodernijom opremom. Tu su i supermarket, restoran i 1.000 parking-mjesta.

Povodom svečanog otvaranja, danas od 14 časova besplatan koncert ispred šoping mola održaće Željko Joksimović, a vrata “Delta Planeta” otvaraju se u 15 časova.

Posjetioci će još u toku dana moći poslušati koncert hora “Viva Vox” koji će izvesti najpopularnije svjetske hitove, a oni nešto mlađi pogledati i nastupe Jutjub zvijezda – Lee Stanković, Andrije Jovića, Anne Lazarević, Stefana Lazića i Filipa Milenkova.

Podsjetimo da je danas zbog otvaranja tržnog centra obustavljen saobraćaj od 11 do 17 časova na dijelu Bulevara srpske vojske koji se ukršta na kružnom toku sa Ulicom olimpijskih pobjednika, do ukrštanja sa Ulicom Trive Amelice.

M:tel, H&M, Sport Vision, Tiffany, Moja Apoteka, Cinestar, Moj market, Tamaris, CM, Unicredit, Modiana, Guess, CK jeans, Tommy Hilfiger, Fashion & Friends, Opposite, Oxette, Springfield, Cropp, Buzz, Pertini, samo su neki od brendova koji se mogu naći u ovom tržnom centru.

Srpskainfo