Radnici pekare “Manja” u Sarajevu, nakon prijetnji i poziva na bojkot njihovih proizvoda, nakon ulaska kupaca, zaključavaju radnju, prenosi N1.

Ispred svih pekara “Manja” u Sarajevu su policijske patrole, navodi N1.

– U svim slučajevima policijski službenici su izašli na lice mjesta, fotografisali i sačinili službenu zabilješku obzirom da smo prije toga obavijestili tužioca. Prema našim informacijama, niko od radnika se nije žalio da je dobio neku prijetnju –  kazala je za N1 Suvada Kuldija, portparolka MUP Kantona Sarajevo.

Foto: Screenshot/Facebook

Grupa mladića je ispred ove pekare u Vogošći danas oko 14.30 okačila natpis “Srebrenica, 28. divizija” i prijetila radnicima.

Hajka na pekaru „Manja“ u Sarajevu i vlasnika kompanije „Krajina Klas“ iz Banjaluke Sašu Trivića ne jenjava ni na društvenim mrežama.

Danas u pekari "Manja"

Posted by CRNA Hronika BIH on Petak, 22. March 2019.

Sve je počelo tako što su samo dan nakon izricanja presude Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu na Tviteru korisnici ove društvene mreže skrinšotovali tvit Saše Trivića, koji je objavio čak 9. januara 2016. godine, a u vezi sa proslavom Dana Republike.

Mnogi su pomislili da je Trivić tvit objavio na dan izricanja presude Radovanu Karadžiću i da ima veze sa optuženima i osuđenima za ratni zločin, te je tako krenulo optuživanje, psovke, lične uvrede, širenje mržnje, sve do poziva na bojkot “Manjinih” proizvoda u Sarajevu.

Srpskainfo