Raspisani javni pozivi za sufinansiranje projekata iz budžeta grada

Grad Prijedor raspisao je danas javne konkurse za izbor najpovoljnijih projekta udruženja građana i fondacija u više oblasti, te omladinskih organizacija i neformalnih grupa mladih koji će dovesti do poboljšanja položaja mladih.
U nevladinom sektoru poziv se odnosi na oblasti zapošljavanja, socijalne zaštite, kulture, obrazovanja, jačanja demokratskog društva, ljudskih prava, razvoja sporta, ekologije, zdravstva, turizma, privrede i poljoprivrede, za šta je u budžetu grada namijenjeno 58.266 KM.

U omladinskom sektoru poziv se odnosi na izgradnju urbanog omladinskog sektora, poboljšanje položaja mladih u ruralnim sredinama, aktivnosti koje podstiču na demokratiju, toleranciju i ravnopravnost polova, kreativno izražavanje kroz kulturu i različite oblike umjetnosti, aktivnosti koje promovišu odgovoran odnos prema prirodi i zdravom stilu života, podršku zapošljavanju i mobilnosti, promociju volonterskih aktivnosti i aktivnog učešća mladih, za šta je u budžetu grada za ovu godinu namijenjeno 52.131 KM.

Konkursi su objavljeni danas u sedmičnim lokalnim novinama “Kozarski vjesnik” i otvoreni su 15 dana. Obrasci za pisanje prijedloga projekta dostupni su na zvaničnoj stranici grada www.prijedorgrad.org i u Odjeljenju za društvene djelatnosti odnosno kancelariji za mlade koja se nalazi u prostorijama Omladinskog savjeta grada Prijedora.