Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je za asfaltiranje puta između sela Miljakovci i Rakelići kod Prijedora iz budžeta grada izdvojeno 131.487 KM.
“Asfaltira se dionica puta u dužini 1.100 metara i širine četiri metra. Ovo je bitna poveznica između dva sela. Ostaje još dio puta od 900 metara da se spoji do Rakelića, a to ćemo uraditi u narednom periodu”, rekao je Đaković novinarima nakon obilaska radova i dodao da je izvođač radova preduzeće “Prijedorputevi”.

Mještanin Zdravko Torbica rekao je da su dobar put i uredno snabdijevanje strujom i vodom preduslovi za život na selu i pozitivna poruka mladima da ostaju na selu i bave se poljoprivredom, te da stanovnici ovog kraja očekuju i projekat vodosnabdijevanja Tomašička jezera.

“Nadamo se da će se ubrzo nastaviti i ova dionica tako da bi se put od magistralnog puta Prijedor – Sanski Most do magistralnog puta Prijedor – Banjaluka spojio asfaltom i sav putnički saobraćaj tu preusmjerio, čime bi se rasteretio put Prijedor – Tomašica i čime bismo imali dvostruku korist”, dodao je Torbica.

On je dodao da su sela Miljakovci i Rakelići geografski velika, da imaju veliki broj stanovnika, a među njima i radnika i đaka koji se ovim putem služe svakodnevno.