Pismo koje su članovi DNS uputili navodno lideru stranke Marku Paviću je podvala onih koji su isključeni iz partije, tvrdi u izjavi za Srpskainfo potpredsjednik stranke Milan Radović.

Kako smo juče objavili, grupa poslanika DNS u Narodnoj skupštini RS, članova Predsjedništva i Glavnog odbora stranke uputila je pismo Paviću u kome traže da reaguje na izjave pojedinaca u partiji koji prizivaju odlazak DNS u opoziciju i sukobe s koalicionim partnerom, SNSD-om. U pismu se posebno proziva Radović, koji je i predsjednik Gradskog odbora DNS Banjaluka.

– Nikada to pismo nije došlo do stranke. Ja sjedim na navedenoj adresi u Aleji Svetog Save. Stranka je jedinstvena, poslanici su jedinstveni. To rade ljudi koji su već isključeni iz stranke i ne znam što se bave DNS-om. Imaju svoju stranku, bolje da se bave njenom organizacijom. Kao što vidite, nama ide jako dobro. Formiramo odbore, odličan je odziv novih članova. Morali smo čak da proširimo broj članova Gradskog odbora Banjaluka zato što je veliko interesovanje. To govori o našoj politici – kaže Milan Radović.

Na zamjerke što se Draško Stanivuković iz PDP našao na nedavnoj izbornoj skupštini Gradskog odbora DNS Banjaluka, Radović kaže da je odluka povjereništva stranke bila da se pozovu predsjednici gradskih odbora svih stranaka u Banjaluci.

– To je demokratski i ispravno, jer su i nas pozivali drugi. Nismo samo zvali one koji nisu nas pozvali, a to je predsjednik GO Demos – zaključuje Radović.

UPodsjećamo, u pomenutom pismu piše: „Ako gospodin Radović hoće u opoziciju, ako se u njegov politički koncept ne uklapa DNS kao dio vladajuće koalicije, ako je njegov izbor politika koju zastupaju opozicija i gospodin Stanivković, onda neka formira svoju stranku i neka zajedno s njim vodi svoje privatne ratove s kim god i protiv koga god želi, ali mimo nas“.

Srpskainfo