Jedan od organizatora Slaviša Grubiša ponovio je zahtjeve za ostavkama predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, VDT-a Ivice Stankovića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, Savjeta i direktora RTCG-a Božidara Šundica, direktora ASK-a Sretena Radonjića

U Podgorici večeras počeo je još jedan građanski protest u organizaciji „97000 odupri se“. Građani su se okupili na Trgu Nezavisnosti, a nakon toga su krenuli u marš slobode Ulicom Slobode, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Moskovskom ulicom, Bulevarom Revolucije, Ulicom Ivana Vujoševića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, Ulicom Slobode, nazad do Trga nezavisnosti.

Nikola Grdinić poručio je okupljenima da je jedan od njih i da su protesti osnova za preporod društva.

Maja Jovović, bivša radnica Duvankomerca i bivša korisnica naknade za majke sa troje i više djece poručila je da su građani prisustvom na svakom protestu pokazali slobodu i da svaka njihova riječ ne ide u prazno već stiže do ušiju onih koji treba da ih čuje.

Proljeće Slobode! ✊#oduprise

Posted by Odupri se – 97 000 on Subota, 23. March 2019.

Organizatori su naglasili da žele mirne i dostojanstvene proteste.

Grubiša: Podrška opozicija veoma značajna

Jedan od organizatora Slaviša Grubiša ponovio je zahtjeve za ostavkama predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića, VDT-a Ivice Stankovića, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, Savjeta i direktora RTCG-a Božidara Šundića, direktora ASK-a Sretena Radonjića.

On je naglasio da je opozicija dio protesta od samog početka.

„Opoziciono jedinstvo i uska saradnja su apsolutno neophodni u ovom procesu. Radujem se što nas jedan mali korak dijeli od tog cilja“, rekao je Grubiša.

Studentkinja Minja Novaković je sa sobom je na binu iznijelia stolicu, jer kako kako kaže, na njenom fakultetu nema ni dovoljno stolica i uče ih da sjede, ćute i trpe.

„Da radim van svoje struke, u zarobljenim institucijama, ja ne želim da se jednog jutra spakujem i odem, ja želim da stvaram budućnost u ovoj zemlji“, rekla je Novaković.

Posted by Studentska inicijativa Crne Gore on Subota, 23. March 2019.

Građani tokom šetnje skandiraju „dolje diktator“. Oni su ispred zgrade Predsjedništva policiji skandirali „dođite sa nama“.

Građani su kod centrale DPS-a skandiraju „vratite nam državu“ i „dolje pljačkaši“.

Izvor: IN4S