Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve NATO bombardovanja 1999. godine, danas je u Tašmajdanskom parku u Beogradu položeno cvijeće na spomen-obilježje posvećeno djevojčici Milici Rakić i djeci stradaloj u bombardovanju.

Cvijeće su položili ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

– Ako postoji čin koji oslikava bezumnost rata i težinu zločina koji je NATO počinio prema narodu Srbije, odnosno Savezne Republike Jugoslavije u agresiji 1999. godine onda je to ubistvo male Milice Rakić i ubistva djece tokom tog bezumnog čina u proljeće 1999. godine – rekao je Vesić

Naveo je da je u NATO agresiji stradalo oko 2.500 ljudi, povrijeđeno oko 6.000, a materijalna šteta koja je nanijeta Srbiji se procjenjuje između 30 i 100 milijardi američkih dolara.

– Mi smo tu danas da vodimo politiku koja će obezbijediti da se našoj zemlji više nikada ne desi da bude na meti bilo koga, da imamo dovoljno snažnu i vojsku i policiju koja može da odvrati bilo koga od pomisli da može da napadne našu zemlju – rekao je Vesić.

Istakao je da je Srbija zahvaljujući predsjedniku Aleksandru Vučiću i Vladi na tom putu i da je danas zemlja koju više niko ne smije da napadne.

– Okrenuti smo ka budućnosti, ka našem razvoju i perspektivi, ali nikada ne smijemo da zaboravimo ono što se desilo. Nikada ne smijemo da zaboravimo bombardovanje i žrtve, civilne i vojne – ljude koji su izgubili živote u tom bezumnom činu 1999. godine. Zato se danas sjećamo, okrenuti ka budućnosti, ali ne zaboravljajući one koji su život dali tog proljeća – dodao je Vesić.

Tanjug/Srpskainfo