Srpski narod ne smije da zaboravi zločine koje je NATO počinio tokom bombardovanja Republike Srpske i Srbije zbog katastrofalnih demografskih, ekonomskih i ekoloških posljedica. I dvadedset godina nakon tog varvarskog čina, moramo biti još glasniji u njegovoj osudi, kažu u Udruženuju službi bezbjednosti Republike Srpske.

“Mi nemamo iluziju da postoji međunarodna pravda. Treba svakako prikupljati činjenice, boriti se za istinu, za istinu o ovima ratovima na ovim prostorima je odavno raspisana potjernica. Naravno nema tih službi i tih agencija koje će tu istinu da otkriju ako mi sami nećemo da uradimo svoj dio posla”, kaže Neđo Vlaški, predsjednik Udruženja službi bezbjednosti Republike Srpske.

O svemu se govorilo na forumu “Posljedice NATO agresije, 20 godina kasnije”, koji je održan u Banjaluci. Najmanje što možemo da se uradi je prikupljanje činjenica o NATO bombrdovanju, njihova stručna obrada i slanje na  odgovarajuće međunarodne adrese kako bi krivci odgovarali, poručeno je na forumu.

Stiže i poruka da NATO nije svjetski policajac, nego geopolitički razbojnik koji je silom srušio bivšu Jugoslaviju.

“Najvažnije su uradili politički lideri, predsjednik Dodik i predsjednik Vučić, izgrađujući taj kritički stav o djelovanju NATO-a i jasno poručujući da ne želimo biti dio NATO-a. Prepoznavati njihove političke akcije, njihovo djelovanje, prepozanti   agresiju koja još uvijek traje prljavim Soroševim novcem, plaćenicima, klevetanjem Srba, satanizacijom srpskog naroda i otimanjem Kosova”, kaže Dževad Galijašević, stručnjak za bezbjednost.

Najvažnije je da ne budemo ucijenjeni kao društvo i da jasno pokažemo da ne možemo na silu biti dio koncepta koji je svojim djelovanjem protiv nas, kaže Galijašević. NATO-u mora biti jasno da nije naš prijatelj i da ga ne doživljavamo tako, istakli su učesnici foruma.

Izvor: ATV