U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas prije podne biće pretežno sunčano uz dnevnu temperaturu od 15 do 21 stepen Celzijusov, dok se popodne očekuje naoblačenje i postepeni pad temperature.

Naoblačenje i postepeni pad temperature prvo će zahvatiti sjeverozapadno područje gdje se očekuje kiša mjestimično, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U večernjim časovima kiša će padati u većini sjevernih, istočnih i centralnih predjela uz osjetno zahlađenje, a u planinama kiša prelazi u snijeg.

Vjetar će prije podne biti slab južnog smjera, a u drugoj polovini dana mijenjaće smjer na sjever umjerene jačine, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha jutros u 7.00 časova: Gacko minus tri stepena Celzijusova, Kalinovik i Sokolac minus dva, Višegrad i Rudo minus jedan, Bjelašnica, Foča, Šipovo i Bileća nula, Drinić jedan, Zenica, Prijedor i Novi Grad dva, Srebrenica, Tuzla, Doboj, Han Pijesak i Mlječanica tri, Bijeljina, Mrkonjić Grad, Čemerno i Banjaluka četiri, Sarajevo, Brčko i Srbac pet, Krupa na Uni i Zvornik šest, Mostar sedam, Trebinje osam, Mrakovica 11 i Neum 12 stepeni Celzijusovih.

SRNA/RTRS