Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić doživio je jeziv prelom noge nastupajući za Portland Trejlblejzerse u NBA meču sa Bruklin Netsima.

Da nije bilo kobnog pada, pričalo bi se o tom meču na potpuno drugačiji način. O tome kako je baš Nurkić sa 32 poena, 16 skokova, pet asistencija, četiri blokade, dvije osvojene lopte predvodio svoj tim do dramatične pobjede od 148:144 poslije 58 minuta igre, kako je baš on junak trijumfa kojim su Trejlblejzersi izborili plej-of. Ali…

https://www.instagram.com/p/BvRzITxn3dZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_locale_test

https://www.instagram.com/p/BvRzITxn3dZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_locale_test

Nurkić jeste ostvario te statističke brojke, jeste bio dominantan na terenu i odveo klub u doigravanje, no strašan prelom lijeve noge ostavio je sve u hali Portlanda u nevjerici.

Boreći se za loptu, ovaj 24-godišnjak je prilikom ofanzivnog skoka pao tako da je pucanje kostiju potkoljenice toliko šokiralo saigrače i rivale, da su neki od njih počeli da trče što dalje od mjesta strašne povrede, šokirani ozbiljnošću situacije.

Nurkić, koji je ove sezone ostvarivao rekorde karijere u poenima po meču (15,6), skokovima (10,4), asistencijama (3,2), blokadama (1,4) i preciznošću šuta iz igre (50,8) previjao se u bolovima prije nego što je ljekarska ekipa NBA kluba iz Portlanda dotrčala da mu ukaže prvu pomoć.

Cijela hala mu je skandirala, bodreći ga…

… a sam trenutak povrede je toliko užasavajući da pre nego što vam ukažemo na snimak te situacije, moramo da upozorimo na sljedeće.

Snimak koji je pred vama je izuzetno uznemiravajućeg sadržaja i molimo sva maloljetna lica, kao i sve one kojima bi moglo da pozli usljed gledanja, da ovo što slijedi preskoče.