Zoran Predojević izabran je danas ponovo za predsjednika Boračke organizacije grada Prijedora.
“Čast je i velika obaveza biti predsjednik ove organizacije sa oko 10.000 članova. Nastojaćemo opravdati i povjerenje, a, kao i do sada, svake godine 14. februara izlazimo pred organe i članstvo šta je urađeno i šta se planira dalje”, rekao je Predojević u obraćanju delegatima i gostima.

On je ocijenio da ni status Boračke organizacije Republike Srpske nije adekvatan njenim zaslugama, a da ni status demobilisanog borca i njegove porodice nije adekvatno riješen jer ih ima mnogo na ivici egzistencije i u borbi za goli život.

“I prvi put je ovdje nikla srpska država, kako god je ko zvao, za koju je poginulo više od 23.000 srpskih junaka i borićemo se protiv svakog pokušaja osporavanja”, rekao je Predojević.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da treba izabrati jedno do dva pitanja goruća za ovu populaciju s kojima treba izaći pred Vladu Republike Srpske da se rješava jedno po jedno, a ne sa više tema istovremeno jer se neće riješiti ništa.

“Mi smo generacija Srba koja je učinila istorijsko djelo koje niko nije uradio prije nas i to će istorija tek verifikovati, a mi sami još toga nismo svjesni. Rat kao oružana borba je završen, ali borba drugim sredstvima nije i mi moramo biti korektivni faktor u društvu, i to autoritetom populacije koju predstavljamo, a ne navijačkim odnosom prema bilo čemu ili bilo kome”, rekao je Savčić u obraćanju skupštini Boračke organizacije grada Prijedora.

Skupštini su se obratili i Čedo Šipovac iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i Mišo Rodić iz Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Prijedora.

Izabrana su i druga tijela organizacije, a prijedloge za izbore na nivou Republike Srpske unutar ove organizacije prijedorsko članstvo dostaviće naknadno. Sjednici je prethodilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća na centralni spomenik poginulim borcima “Za krst časni”.