Poznati pjevač ustaških pjesama koji veliča zločine nad Srbima, kao i sam ustaški pokret, Tompson, opet je šokirao javnost širom Balkana i to sa serijom fotografija sa njegovog, kako je rekao, hodočašaća u Izrael.

Ovo ne bi bilo ništa čudno, da upravo Jevreji nisu jedan od naroda koji je pretrpio mnoga stradanja pod sumanutim pirom nacista, a samim tim i njihovih saveznika u Drugom svjetskom ratu, ustaša, koje Perković svim srcem podržava, piše Blic.

Kontraverzni hrvatski muzičar Marko Perković Tompson (52), koji je poznat po glorifikaciji NDH i ustaškog pokreta, proveo je sedam dana na hodočašću u Izraelu. On je sa svojim obožavaocima na društvenim mrežama podijelio nekoliko fotografija sa tog putovanja. Na jednoj od njih vidi se zajedno sa katoličkim teologom fra Ivom Pavićem.

– Na sedmodnevnom hodočašću u Svetoj Zemlji, u pradomovini Gospodina našega Isusa Hrista – napisao je na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici. Perković uz fotografije koje je objavio.

Pored onih u kojima glorifikuje ustaški pokret, Perković je poznat i po pesmama religijske tematike, a često ističe da je predan katolik. Ipak, zbog onih prvih, često je nailazio na proteste jevrejskih i antifašističkih udruženja, a zbog koketiranja sa ustaštvom, nekoliko njegovih koncerata u Evropi je otkazano.

Ostaje pitanje kako to da u državi Izrael niko nije video ništa sporno da muzičar, koji slavi zločine iz Drugog svjetskog rata, posjeti njihovu zemlju.

Srpskainfo