Drugi Ša fest biće održan u Prijedoru 9. i 10. avgusta, uz učešće vodećih imena rok i hip-hop scene, najavili su danas organizatori festivala koji se održava u znak sjećanja na Dalibora Popovića Mikšu – frontmena grupe Tatu i akademskog slikara.

– Ovogodišnji festival biće upotpunjen i posebnom Ša ulicom, u kojoj će se razmjenjivati umjetnost od trga do trga, od uva do uva i od oka do oka. Posebno osmišljeni muzički i pozorišni stejdž i art-kutak ugostiće mnoga poznata muzička, glumačka i umjetnička imena i tih dana pretvoriti grad na Sani u kulturni centar regije – saopštili su organizatori.

Organizatori podsjećaju da je početkom ove godine osnovana i Ša fest organizacija, čiji je cilj promocija kulture i podrška fondu koji pomaže mlade i neafirmisane umjetnike.

– Partibrejkers, Let tri, TBF, Zoster, Vojko V, Iri FM, Mort, Štutgart onlajn, Mikri Maus i Bvana, te Sajana, samo su neka od imena učesnika. Svi su se oni rado odazvali učešću u još jednoj Ša priči, a time smo obezbijedili i odličnu energiju koja će i ove godine biti prenesena sa pozornice ljetnje bašte –  navedeno je u saopštenju.

Organizatori su naveli da je prošla godina kada je fesitval osnovan bila dokaz da Prijedor zna da cijeni i poštuje svoje sugrađane, njeguje uspomenu i uživa u kvalitetnoj muzici.

Dalibor Popović preminuo je 13. oktobra 2017. godine u Beogradu, od posljedica srčanog udara u 37. godini.

SRNA/RTRS

Foto arhiva