Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević izjavio je za Srpskainfo da je na jučerašnjoj sjednici odlučeno da će izborna komisija ove stranke posjetiti Prijedor kako bi se pronašao način za pomirenje dvije struje i organizovanje unutarstranačkih izbora.

– Komisija ima devet članova, i ja sam njen predsjednik. Obići ćemo Prijedor i još nekoliko mjesta, jer Gradski odbori imaju zadatak da formiraju komisije i organizuju unutarstranačke izbor, ali gdje god to nisu učinili mi ćemo doći i vidjeti da nađemo način da to oni sami urade, ali ako oni to ne uspiju, onda će to uraditi Izborna komisija SDS- izjavio je Miličević.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Dodao je da je većinom glasova članova Glavnog odbora, odlučeno da vanredna Skupština članova Gradskog odbora SDS koja je održana 13. januara, a na kojoj je smijenjen predsjednik Gradskog odbora Prijedor Milan Tubin, nije legalna.

– Odlučeno  je i da odluke te Skupštine nisu zakonite. Međutim, to ne znači mnogo, jer će se uskoro kroz unutarstanačke izbore ponovo formirati stranački organi- objašnjava on.

Izjavio je da neće biti sankcija niti isključenja članova SDS u Prijedoru koji su organizovali ovu vanrednu Skupštinu.

-Ja sam bio i povjerenik za Prijedor kada je bio raspušten Gradski odbor nakon prošlih izbora, i vidio sam da je taj odbor sastavljen od značajnog broja kvalitetnih ljudi i šteta je što ne mogu naći zajednički jezik jer imaju potencijal. Moja želja je da ih okupimo oko zajedničkog cilja i vjerujem da ćemo u tome uspjeti- poručuje Miličević.

Za pomirenje je i predsjednik GO SDS Prijedor, MIlan Tubin.

– U SDS su svi članovi dobrodošli i ja ih pozivam da zajedno organizujemo unutarstranačke izbore. Neće biti nikakvog revanšizma. Mi smo već pokrenuli izbore, ali to ne ide tako jednostavno- izjavio je Tubin koji je inače jedini narodni poslanik SDS u NS RS iz izborne jedinice jedan.

 

 

 

Dodao je da će o detaljima odluka sa Sjednice Glavnog odbora, kao i aktivnostima u prijedorskom Gradskom odboru, govoriti sutra na konferenciji za medije.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Od pet odbornika SDS u Skupštini grada Prijedora, četiri su podržala održavanje vanredne Skupštine i smjenu Tubina sa čela gradskog odbora u Prijedoru.

Naknadno se pojavila informacija da za vanrednu Skupštinu nije bilo kvoruma, te da su na spisku od 145 potpisana člana, 33 potpisa falsifikovana.

Tubin poručuje, da će sve činjenice biti utvrđene i objavljene u javnosti.

Srpskainfo