Na najvećem Međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija “Hanover 2019”, koji je počeo danas u ovom njemačkom gradu, izlaže šest kompanija iz metaloprerađivačke i mašinske industrije BiH.

Svoje proizvode predstavljaju firme “Novi Јelšingrad” iz Banjaluke, “Kromeks” iz Prijedora, “ATT” iz Gornjeg Vakufa, “Inoks Ajanović” i “Medena komerc” iz Tešnja i “Cinkteknik” iz Mostara, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

– Nastup na ovom sajmu predstavlja dugoročnu investiciju za kompanije iz BiH. One firme koje su izlagale svoje proizvode više od dva puta, navele su da im je sajam pomogao da ostvare pozitivne pomake u poslovanju, te povećaju prodaju i broj zaposlenih – ističe se u saopštenju.

U okviru sajma, koji će biti zatvoren u petak, 5. aprila, održavaju se i poslovni susreti privrednika i drugih profesionalnih organizacija za pružanje podrške biznisu.

Nastup kompanija na ovom sajmu organizovala je Spoljnotrgvoinska komora, uz podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu.

SRNA/RTRS