Poslije startne ubedljive pobede na domaćem terenu protiv Podrinja iz Janje (3:0) fudbaleri Rudar Prijedora su potom poraženi u Banjaluci od Željezničara (1:3), da bi u poslednje dve utakmice, u Modriči i kući protiv Slavije ostvarili remije 0:0 i 1:1.

Zbog toga se upravo Željezničar približio “rudarima” na samo tri boda zaostatka tako da je treća pozicija zeleno-crnih, koja je do juče bila izvesna, ugrožena. Izabranici trenera Nedžada Žerića gostuju danas u Krupi na Vrbasu kod “fenjeraša” prvoligaškog karavana Republike Srpske Slobode iz Mrkonjić Grada.

-Smatram da je Sloboda mnogo kvalitetnija ekipa nego što to njen položaj na tabeli pokazuje. Ako analizirimo četiri proljećne utakmice Mrkonjićana, samo su od Borca poraženi ubedljivo, a u tri ostale su bili ravnopravni s rivalima. Jesenas u Prijedoru su prikazali dobru partiju, imaju dobrog trenera, nekoliko kvalitetnih pojedinaca, ali je ipak njihov najveći problem taj što ne igraju u svom gradu. Sigurno je da će tražiti pobedu i bodove koji bi im mnogo značili u borbi za opstanak jer će sigurno igrati u plej-autu. Mi imamo svoju računicu, kvalitetniji smo i ako budemo maksimalno angažovani na terenu nadamo se pobedi – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

Napadač Mujo Mujagić je takođe optimista:

-Igramo protiv poslednjeplasirane ekipe, ali to ne smije da nas zavara. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani i oprezni na terenu. Voleli bi da ostvarimo pobedu i učvrstimo se na trećoj poziciji.

Aleksa Dragić se nadovezao na njegove reči:

-Dobro smo radili prethodnu sedmicu i pripremali se za gostovanje kod Slobode koju ne potcenjujemo, ali verujemo da smo bolji i kvalitetniji. To treba da dokažemo i na terenu u šta ne sumnjamo.

Stručni štab za ovaj meč neće moći da računa samo na povređenog Milu Kovačevića.

prijedor24h