On vjeruje da će protesti dovesti do formiranja vlade građanskog jedinstva, odnosno tehničke vlade, čiji će zadatak biti da omogući uslove za održavanje prvih slobodnih izbora u istoriji Crne Gore

Dalji opstanak Demokratske partije socijalista na vlasti značio bi nestanak ove zemlje i ovog naroda, ocijenio je poslanik Demokratskog fronta i funkcioner Nove srpske demokratije Budimir Aleksić.

Kako je naglasio, to su prepoznali građani i izašli su na ulicu da traže slobodu i slobodne izbore.

-A zna se da na slobodnim izborima Demokratska partija socijalista i njeni sateliti nemaju nikakve šanse da osvoje vlast, poručio je Aleksić za „Dan“.

On je naglasio da su Srbi u Crnoj Gori izloženi brutalnoj diskriminaciji, segregaciji i obespravljivanju.

Jednostavno ovdašnji režim nad Srbima sprovodi aparthejd. U odnosu prema Srbima, kako je to dobro primijetio i patrijarh Irinej, ova vlast se ugleda na Nezavisnu Državu Hrvatsku, saopštio je Aleksić.

On vjeruje da se u svakom slučaju bliži kraj tridesetogodišnjoj vladavini Demokratske partije socijalista, koja nije ni demokratska, niti partija, niti socijalistička.

-U pitanju je interesna grupacija čiji su čelnici u snažnoj sprezi s kriminalnim strukturama, a neki od njih i presuđeni kao članovi organizovanih kriminalnih grupa kaže poslanik DF-a.

On vjeruje da će protesti dovesti do formiranja vlade građanskog jedinstva, odnosno tehničke vlade, čiji će zadatak biti da omogući uslove za održavanje prvih slobodnih izbora u istoriji Crne Gore.

Prema njegovim riječima, najava rušenja krstionice na Miholjskoj Prevlaci je nastavak kontinuiranih aktivnosti režima protiv Srpske pravoslavne crkve, kao najstarije institucije na prostoru Crne Gore.

Naravno, rušenje krstionice svakako treba posmatrati u kontekstu ukupnog položaja srpskog naroda u Crnoj Gori, čiji je položaj postao nepodnošljiv. Srbi u Crnoj Gori su izloženi brutalnoj diskriminaciji, segregaciji i obespravljivanju jednostavno ovdašnji režim nad Srbima sprovodi aparthejd. U odnosu prema Srbima, kako je to dobro primijetio i patrijarh Irinej, ova vlast se ugleda na Nezavisnu Državu Hrvatsku. Uostalom, opštepoznata je činjenica da ovdašnja oficijelna politika i ideologija nije ništa drugo do prepisani program Ante Pavelića, čak radikalniji u nekim aspektima, kazao je Aleksić.

IN4S