“Ja vas volim i majke mi ne znam što sam potegnuo nož na policiju. Ajde oprosti mi vidiš kakav sam, možemo i na piće”.

Ovako se u policijskoj stanici pravdao student Nikola  J. (23) iz Srebrenice, koji je uhapšen jer je nožem nasrnuo na policijsku patrolu u Ulici Živojina Mišića u Banjaluci.

Sve se dešavalo tokom vikenda kada su policajci prilikom redovne kontrole zaustavili Nikolu J. i pokušali ga legitimisati.

– On je prvo rekao da nema dokumenta i zatim je izvadio nož i krenuo prema policajcu. Na sreću policajac je bio priseban i dobro je odreagovao i izbjegao da ga ubode. Zatim je Nikola savladan i uhapšen – pojasnio je izvor blizak istrazi.

On je dodao da je policijska patrola zatim pozvala pojačanje, ali na kraju im nije trebalo jer se student smirio. Zatim je odveden u policijsku stanicu.

Samim dolaskom u stanicu on je krenuo plakati i izvinjavati se policajcima. Govorio je da ne zna zašto je to uradio i molio ih da mu oproste za “kiks koji mu nije trebao”.

– Nisam nikad prijavljen za bilo šta, uredno sam vodio život. Treba mi neko da pričam sa njim – kroz suze je rekao vidno potresen mladić.

Na policijskoj pitanje odgovorio je da nikada nije bio liječen na psihijatriji.

Prema našim informacijama policija je alkotestirala Nikolu J. i utvrđeno je da nije bio pod uticajem alkohola.

Njegov razgovor sa policijom snimila je kamera Hayat TV prilikom snimanja emisije “Slučajevi X”.

– Nikada gospodine, nisam nijedan prekršaj napravio, ovo je jedan kiks u mom životu. Ja vas volim, ne znam majke mi zašto sam potegnuo nož. Šta mi je ovo trebalo? Ajde oprosti mi, vidis kakakv sam, možemo li na piće da izađemo – pravdao se uplakani mladić.

Ipak je provjerom uvrđeno da je za njim raspisana potraga zbog teške krađe.

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Marija Markanović

Izvještaj tužilaštvu

U Policijske uprave Banjaluka rekli su da će protiv N. J. biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Istakli su da je na području PU Banjaluka, tokom 2019. godine evidentiran 61 slučaj napada i sprečavanja služenih lica u vršenju službene radnje.

– To svjedoči o težini policijske profesije i činjenici da su policijski službenici svakodnevno izloženi rizicima tokom svog rada, a sve s ciljem zaštite građana i njihove imovine – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.