Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je najiskrenije čestitke predsjedniku Savjeta Federacije, Gornjeg doma parlamenta Rusije Valentini Matvijenko povodom njenog rođendana, poželjevši joj dobro zdravlje i ličnu sreću i izrazivši zahvalnost na naporima, koje čini na promociji mira i stabilnosti na cijelom Balkanu.

– Kao dokazanom prijatelju srpskog naroda, pripala mi je velika čast da budem Vaš domaćin prilikom posjete Banjaluci u aprilu prošle godine. Bliski i bratski odnosi sa Ruskom Federacijom strateški su prioritet srpskog naroda u BiH. Kao srpski član Predsjedništva BiH želim da izrazim svoju čvrstu opredjeljenost da nastavim da radim na jačanju odnosa sa Ruskom Federacijom na svim poljima i uvjeren sam da ću za to imati i Vašu podršku  – istakao je Dodik u čestitki.

On je izrazio zahvlanost Matvijenkovoj i kompletnom rukovodstvu Ruske Federacije na podršci i pomoći koju su pružili, kao i dosljednom stavu kada je riječ o unutrašnjim prilikama u BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Uz najljepše želje za Vaš rođendan, molim Vas, poštovana predsjednice Matvijenko, da primite izraze mog dubokog poštovanja – naveo je Dodik u rođendanskoj čestitki.

SRNA/Srpskainfo