Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je danas u Mostaru da SDA onemogućava formiranje vlasti na nivou BiH jer im je cilj da zadrže podobne Srbe na različitim pozicijama u zajedničkim institucijama.

Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da Republici Srpskoj pripada mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara i tri ministra, navodeći da će raspodjela ministarstava ići tako da bude imenovan predsjedavajući, a onda prvi biraju Bošnjaci, drugi Hrvati i treći Srbi.

– Ide period u kojem se imenuju ljudi u agencijama. Obična laž koju dobijamo od (lidera SDA Bakira) Izetbegovića. Nas ne zanima njihovo stalno političarenje, jaukanje i prikazivanje sebe kao višeg vrijednog – rekao je Dodik novinarima u Mostaru.

Dodik, koji je i predsjedavajući Predsjedništva BiH, rekao je da ga je sramota što je u Briselu davao ikakva obećanja.

– Mi imamo našu poziciju, tražim da Srbi budu zastupani onako kako kaže Ustav. Dramatične stvari, tražite status kandidata u EU, a niste u stanju da ispunite rok u Savjetu Evrope. BiH je propala zemlja, to je jasno svakom, osim međunarodnim igračima. Ja jesam član Predsjedništva, ali predstavljam političku volju i politički projekat koji se zove Republika Srpska – naglasio je Dodik.

SRNA/Srpskainfo