Domaćinstva ove mjesne zajednice zadovoljna su, jer su nakon dužeg vremena dobili vodu za piće.

Od 17. marta 130 domaćinstava Koprivne ostalo je bez vode za piće, što je otežalo svakodnevicu mještanima.

– Bilo je jako teško. Јa imam dosta tehničke vode ovdje i svi uglavnom imamo neka izvorišta gdje imamo vode koja uglavnom nije za piće a jeste za sve ostalo drugo. Tako smo bili u problemu a vodu smo kupovali u marketu, pili i nosili od komšija koje imaju prave bunare – kaže Stojan Grujičić, mještanin Koprivne.

Pričinjena šteta na pumpnoj stanici je oko 3.500 maraka i sanirana je u roku od 15 dana.

Lokalna zajednica izdvojila je hiljadu maraka za ovu namjenu, dok su ostatak sredstava prikupili mještani.

– Određeno je bilo 40, maraka po kući. Htjeli smo na taj način da budemo svi zastupljeni ravnopravno i ljudi su se odazvali – istakao je Rajko Karan, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Koprivna.

Međutim, problem sa vodosnabdijevanjem ove mjesne zajednice nije u potpunosti riješen. Dolaskom toplih dana, zbog suše, dolazi do čestog nestanka vode.

Zbog toga, rukovodstvo opštine planira realizaciju projekta vodosnabdijevanja na području Oštre Luke.

– Opština je predvidjela budžetom 50 hiljada maraka za projektnu dokumentaciju, gdje će se vršiti snabdijevanje oko 400 domaćinstava. Ove godine biće urađena projektna dokumnetaciaj a sljedeće godine bismo mi trebali da iznađemo sresdtva kako bi uradili cjeli projekat – naglašava Dragan Mastikosa, zamjenik načelnika opštine Oštra Luka.

Realizacijom ovog projekta redovno vodosnabdijevanje bilo bi omogućeno za centar Oštre Luke te mjesne zajednice Koprivna i Usorci.

RTRS