Slavko Mršević, mladić sa autizmom iz Rudog, od ponedjeljka će sa svojim vršanjcima, ponovo na nastavu, uz pratnju asistenta. Tako je odlučilo resorno ministarstvo, koje je poništilo prethodnu odluku kojom Slavku nije bilo dozvoljeno da prisustvuje nastavi četvrtog razreda za zanimanje tehničara drumskog saobraćaja.

Slavko će sa svojim razredom proslaviti i maturu, a rješenje će se tražiti i za završetak školovanja.

– Imajući u vidu specifičnost situacije u vezi sa obrazovanjem Slavka Mrševića, u skladu sa članom 80 stav 2, Zakona o srednjem obrazovanju, iskoristiću pravo, kao ministar, budući da je u najboljem interesu Slavka Mrševića, da u izuzetnim slučajevima, odobrim, kada za to postoji opravdan razlog, da odobrim polaganje razrednog ispita za 1. razred, zanimanje tehničar drumskog saobraćaja u Srednjoškolskom centru u Rudom – rekla je Natalija Trivić ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske.

Nenad Mršević, Slavkov otac, rekao je da ga je ova vijest veoma obradovala i da će, nakon tri godine pravne borbe porodice za Slavkovo obrazovanje, od danas sa Ministarstvom prosvjete i kulture Srpske biti partner, a sve radi najboljeg interesa njegovog sina.