Akcija se zove “Kasa 2”

U velikoj akciji “Kasa 2” državne agencije za istrage i zaštitu SIPA pretreseni su brojni ugostiteljski objekti na Palama i dva u Istočnom Sarajevu zbog sumnje da su odgovorne osobe vršile utaju porezaDo sada je uhapšeno tri ugostitelja, prenosi Dnevni avaz.

– Tri osobe se nalaze na kriminalističkoj obradi u SIPA – potvrdio je za Avaz Luka Miladinović, portparol ove policijske agencije.

Foto: H.M klix.ba

Medij iz izvora bliskih istrazi saznaje da je ukupno u ovoj akciji osumnjičeno sedam osoba.

Reporteri Klix.ba izveštavaju da su istražitelji u ugostiteljskim objektima “Bob Exclusive” (put prema Trebeviću) i “Restoran Toplik” u Istočnom Sarajevu.

Na spomenute lokacije istražitelji su stigli u civilnim automobilima, a prisutno je po jedno vozilo MUP-a Republike Srpske.

Foto: H.M klix.ba

Istražitelji izuzimaju dokumentaciju i iz objekata “Cafe Bar Pegi Jahorina”, “Restoran Garden Sumbulovac Pale”, “Apartmani Maxwel Jahorina”, “Vila Bela Jahorina” te “Računovodstveni servis Pejović Pale” na Jahorini i Palama.

Kako je potvrđeno iz Državne agencije za istrage i zaštitu, odgovorne osobe su osumnjičene da su kompjuterskim prevarama (rad fiskalnih kasa) utajile porez. Radi se o dobro poznatim ugostiteljskim objektima koji su nesumnjivo imali i značajan promet.

Foto: I.Š. klix.ba

Akcija se sprovodi po naredbi Osnovnog suda u Sokocu i Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

(Telegraf.rs/Foto: Klix.ba)