Јedan automobil je sletio u kanjon rijeke Miljacke kod tunela Bulozi iznad Darive, na istočnom ulazu u Sarajevo, potvrđeno je iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Veliki broj pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo, vatrogasnih ekipa i ostalih spasilačkih službi nalazi se u mjestu Bulozi gdje je automobil u kojem su bile najmanje tri osobe sletio u rijeku Miljacku.

– Na terenu su osim policije, ekipe hitne pomoći, gorske službe spašavanja i vatrogasaca. Nesreća se dogodila u mjestu Bulozi – navela je Vesna Stokanović, portparolka PU Istočno Sarajevo.

Na mjestu nesreće teren je izrazito nepristupačan i zbog toga nisu mogli doći do vozila koje je upalo u nabujalu rijeku.

Situaciju otežava i kiša, te se povećava nivo vode pa je teren niz koji treba da se spuste spasioci do vozila veoma klizav.

Uočena su dva tijela koja su iz vozila ispala u rijeku, a traga se za još jednim koje je u vodi. Automobil nije vidljiv sa puta Sarajevo – Pale.

Za sada je potvrđeno da su poginule tri žene.

Gorske službe spasavanja Republike Srpske i Sarajeva će se priključiti na izvlačenju tijela i automobila. U pripravnosti su i ostale spasilačke ekipe iz Republike Srpske i iz Sarajeva.

Kako je ranije prenio portal Radiosarajevo.ba, pozivajući se na starješinu Vatrogasne jedinice Pale Njegoša Vukadina, najmanje dvije osobe su smrtno stradale.

Avaz navodi da je riječ o nastavnicama ili učiteljicama iz sarajevske Osnovne škole “Kovačići”.

Da je riječ o ženskim osobama potvrdio je Samir Džihić, direktor Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

RTRS