Tradicionalna 26. Međunarodna ulična trka “Prijedor 2019” biće održana 15. maja, a njen promoter biće Rifat Zilkić, poznati atletski trener iz Novog Pazara, saopšteno je iz prijedorske Gradske uprave.

Zilkić je trener, između ostalih, Amele Terzić, Elzana Bibića, Teodore Simović, odnosno prijedorskih pobjednika ranijih trka čime je postao najtrofejniji trener ove međunarodne atletske manifestacije.

Ova atletska trka nalazi se u kalendaru takmičenja Atletskog saveza Srpske i BiH i već 16 godina u kalendaru Evropske atletske asocijacije.

Iz Organizacionog odbora, na čijem čelu je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, očekuju da će ova manifestacija pod motom “Volim Prijedor” okupiti veliki broj takmičara, kao i masovno učešće prijedorske omladine.

– Ove godine će biti održano 30 trka i to od najmlađih cicibana i cicibanki iz vrtića, pa preko učenika osnovnih i srednjih škola, do rekreativaca, veterana i djece sa posebnim potrebama. Seniori će trčati 4.500 metara, a seniorke 2.000, dok će ovu sportsku manifestaciju ponovo uživo prenositi kamere Radio-televizije Republike Srpske – navedeno je u saopštenju.

Budžet trka je kao i prošlogodišnji i iznosi 45.000 KM, a nagradni fond je 16.000 KM.

Organizator je Atletski klub Prijedor, generalni pokrovitelj grad Prijedor, a pokrovitelj Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

Ovaj sportski događaj je dio manifestacija kojima se obilježava 16. maj – Dan grada Prijedora.

SRNA/RTRS