Iako živimo u modernom dobu, nedostatak seksualnog obrazovanja zaista može da bude na vrhu liste stvari koje bi trebalo promeniti. Kao rezultat neznanja, mnogi još uvek veruju u neke zablude što za rezultat može da ima smešne, ali i tužne posledice.

Ovo su neki od mitova u koje mnogi i danas veruju…

Žena će krvariti kada izgubi nevinost – Neke će krvariti, neke neće. Neki će pomisliti da je žena već izgubila nevinost ako ne krvari, što je otužno u dnašnje vreme, ali i zabrinjava činjenica da mnogi ne znaju kako i upotreba tampona ili vežba, mogu da dovedu do pucanja himena, ali to ne znači da je žena time izgubila nevinost.

Dobar seks je kao onaj u porno filmovima – Ne, nije. Dobar seks je onaj u kome oba partnera uživaju, bez obzira na položaj ili dužinu trajanja.

Ako ste u vezi, samozadovoljavanje je isto što i varanje – Vreme je da se i ovo verovanje promeni. Ne, to ne znači da ako se jedan od partnera povremeno zadovoljava da to znači da više nije zainteresovan za seks.

Kondomi će “produžiti zabavu” – I dok se mnoge vrste kondoma reklamiraju kao one koje če poboljšati užitak, ali i sprečiti preuranjenu ejakulaciju, istraživanja nisu dokazala te tvrdnje.

Prekinuti snošaj je sigurna zaštita od trudnoće – Nije, jer do trudnoće može da dođe i zbog izbacivanja semene tečnosti ranije tokom odnosa.

Izvor: Večernji list