Modno – scenski performans „Žena u životu jednog muškarca“ oduševio je publiku koja je ispunila prijedorsko pozorište do posljednjeg mesta.

– Priča o prijateljstvu, svadbama, razvodima, ali i tome da kako zaslužimo tako i starimo, osvojila je publiku koja je smijenjivala aplauze i smijeh. Simulirani izbori za najmamu, najbaku, najženu doveli su brojne učesnice iz raznih profesija na modnu pistu – rekla je autorka projekta Jelena Govedarica.

Glumačku priču vodile su glumica Jovana Jelovac Cavnić i autorka projekta koja je scenarista, koreograf i organizator.

– Mušku kolekciju predstavio je dizajner Vladimir di Krupski koji je poručio da uvijek budemo svoji i drugačiji, a čija kolekcija je iznesena kroz moj san prije vjenčanja – objasnila je Jelena.

Kolekcija maturskih haljina Snježane Vujinović prezentovana je kroz sjećanje glumica na matursko veče.

– Hrabra mama Sara sa svojim djevojčicama Irmom i Ildom došla je iz Podgorice i oduševljena je učešćem i dijelom najmama u kojem je učestvovala. Dizajnerka jugoslovenskog glasa Brana Čavić kolekcijom Unska rapsodija predstavljena je kroz koreografiju potrage za haljinom za kumstvo, ali i čarobnim kreacijama potvrdila svoj status cijenjenog modnog imena – ispričala je Jelena.

Muzički dio, koji je kroz scenario predstavljen kao dio zabave uz TV dve drugarice i brako-razvodna parnica, iznijela je pjevačica Irma Sejranić.

Glumica Jovana Jelovac Cavnić poručila je da su ovakvi projekti zapravo dokaz o pomjeranju granica gledanja na modu i da joj je bila čast biti akter zajedno sa autorkom.

– Poštujem Jelenin rad i došla sam da upotpunim koncept, jer je ona neko ko nudi nešto inovativno i drugačije i ko je pomjerio granice mode – poručila je dizajnerka i učesnica šoa Brana Čavić.

Di Krupski je potvrdio svoje oduševljene od prošlog puta kada je učestvovao, a Sara istakla zahvalnost na gostoprimstvu i pozivu

Srpskainfo