Odbornici Skupštine grada Prijedora danas su zbog isteka mandata razriješili dužnosti direktore javnih ustanova Centar za socijalni rad Milenu Miodragović i Sportska dvorana “Mladost” Darka Stojanovića.

Skupština grada donijela je potom odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanje direktora ove dvije ustanove čiji je osnivač grad Prijedor.

Usvojen je amandman Kluba odbornika SNSD-a da se na jednoj od narednih sjednica razmatra revizorski izvještaj o gradskoj upravi. Prihvaćen je i amandman poslaničke grupe PDP-a da se kriterijumima za kandidate za direktora Centra za socijalni rad doda i zvanje diplomirani ekonomista jer je tako propisano Zakonom o sistemu javnih službi.

Usvojen je i zaključak PDP-a da predsjednik Skupštine grada Prijedora tekst konkursa za ova dva imenovanja objavi u Službenom glasniku Republike Srpske i u dnevnim novinama Glas Srpske u roku od osam dana nakon objavljivanja danas usvojene odluke u Službenom glasniku grada Prijedora.

Samostalni odbornik Ranko Kolar rekao je da bi i u konkurs za direktora Sportske dvorane “Mladost” trebalo uvesti i druga zvanja, a ne samo ekonomiste i profesore fizičkog vaspitanja.

– Ovako, očigledno je da se konkursi prilagođavaju nekim ljudima – rekao je Kolar, ali nije tražio da se o tome odbornici izjasne.

Komisija za propise zadužila je Komisiju za izbor i imenovanje da obavi sve potrebne radnje za konkurse, da pregleda sve pristigle prijave, da po potrebi pribavi dodatne informacije o kandidatima, da obavi intervjue sa kandidatima i da dostavi Skupštini grada rang listu kandidata na odlučivanje.

Za ovaj zaključak glasala su 22 odbornika, dok su četiri bila protiv, a uzdržanih nije bilo. Predsjednik Kluba odbornika DNS-a Goran Predojević rekao je da DNS nije podržao ovaj zaključak jer, kako je rekao, Komisija za izbor i imenovanje nema nadležnosti koje joj je ovim zaključkom pripisala Komisija za propise.

Sjednica Skupštine grada Prijedora nastavlja se sutra u 10.00 časova.

SRNA/Srpskainfo