Pjevačica Kristina Kija Kockar doživjela je veliku neprijatnost kada ju je jedan novinar iz Bosne i Hercegovine izvrijeđao na društvenim mrežama, a njegove riječi naišle su na lavinu komentara u javnosti.

– Kija, veoma si mi smiješna. Sada ti se obraća neko ko je iznad tebe svjetlosnu godinu. Ti si jedna nevaspitana, nepismena i ojađena prostitutka – započeo je on o Kiji Kockar, te nastavio:

– Najgore je što si ti jedna četnikuša, koju je NATO trebao prvo ubiti u bombardovanju 1999. godine! Ti si dno dna po kojem ja svakodnevno gazim! Nakazo! Obrazuj se i nauči da pjevaš! I poruči svom debelom krmku od bivšeg-sadašnjeg muža da mi se oboje možete sageti do j**a.

– Hvala lijepo, poziv na mržnju i ubistvo – napisala je Kija na Instagramu u šoku, a za Blic je iznijela više detalja.

– Imam divnu saradnju sa medijima u Bosni i nije problem da se bilo šta objavi. Tu sam ja da demantujem, ali da se ja nazivam četnikusom i da se poziva na moje ubistvo od strane novinara sarajevskog lista je krajnje bezobrazno i opasno. Šta ćemo sutra? Zgrožena sam, kao i cijela moja porodica.

A vjerujem i svaki normalan čovjek bilo koje nacije i vjere. Ja sam dvije godine živjela u muslimanskoj zemlji, kume su mi polu muslimanke, drugarice moje su po Sarajevu, koje me uvijek rado dočekaju. Vjerujem da se stide svog sugrađanina, a i svaki novinar tamo njega kao kolegu.

Vidjela sam mu “biografiju” i ovakve stvari me ne čude. Ja ne ćutim na ovo i nikad neću. Čestitam, dobio je reklamu i ponizio svoju zemlju i profesiju – jasna je bila pobjednica prve sezone “Zadruge”.

Srpskainfo