Predstavnici Srednjoškolskog centra iz Prijedora posjetili su danas Centar “Sunce” i uručili novčanu pomoć za odlazak na matursko veče 18 maturanata ove javne ustanove za djecu sa poteškoćama u razvoju.
“Naš odnos prema ovoj djeci ne smije biti drugačiji. I oni, kao i mi, moraju da imaju nezaboravne maturske večeri”, istakla je inicijator akcije Šejla Ganić.

Ganićeva je rekla da je akcija prikupljanja ukupno 580 KM trajala sedam dana tokom marta i dodala da je ideju da se pomogne maturantima Centra “Sunce” podržalo gotovo svih 415 đaka, Savjet roditelja i učenika, kao i nastavno osoblje Srednjoškolskog centra.

Direktor Centra “Sunce” Slađana Radaković navela je da će od dobijenog novca biti uplaćeno po 26 KM za 18 maturanata za matursko veče u hotelu “Prijedor” 21. maja.

“Ako se ima u vidu da je 85 odsto porodica naše djece u stanju socijalne potrebe, a da od 113 naše djece samo kod njih devet rade oba roditelja, onda je ova akcija veliki gest na kojem smo zahvalni”, istakla je Radakovićeva.

U okviru ove akcije izviđači iz Izviđačkog odreda “Dr Mladen Stojanović” prikupljaju odjevne kombinacije za maturante Centra “Sunce”, a usluge friziranja i šminkanja uoči maturske večeri pružiće im učenici Srednjoškolskog centra.