Skupština Opštinskog odbora Srpske demoktarske stranke Šamac kandidovala je sinoć na izbornoj Skupštini Milana Miličevića za predsjednika ove stranke.

Kandidatiru je najavio i aktuelni predsjednik SDS-a Vukota Govedarica. On je rekao da u stranci postoje dvije struje, jedna koja vuče stranku ka političkom protivniku i druga koja je u većini i koja želi da bude u službi naroda.

Na odluku opštinskog odbora reagovao je i Milovan Bjelica,potpredsjednik SDS-a. Pismo prenosimo u cjelosti:

“Kada neko uspije da pobjedi toliko puta na izborima u svojoj lokalnoj sredini, sredini koja ga veoma dobro poznaje, te ga upravo zbog toga poštuje i cijeni,  najbolji je pokazatelj kako se može i kako se treba raditi.

Biti uz svoje građane, slušati ih i uvažavati njihovo mišljenje, te prepoznati potrebe svakog čovjeka i zajednice. E takvog čovjeka mi trebamo na funkciji predsjedinka državotvorne organizacije kakva je Srpska demokratska stranka.

Milan Miličvić je djelujući u svojoj opštini, postao prepoznatljiv u svakoj opštini u Republici Srpskoj. Ne samo da uspješno dobija izbore, nego se odlično nosi i sa pritiskom i rukovodi vanrednim situacijama, kao što je to bio slučaj sa nedavno održanim referendumom za njegov opoziv.

Snagom svoje ličnosti, organizacionim sposobnostima, čak i bez neke podrške vrha sopstvene stranke, uspio je da do nogu potuče svoje političke protivnike.

Smatram da je gospodin Miličević kadar da svoj model i način rada, svoj patriotizam i ophođenje kako prema građanima, tako i prema svim članovima stranke, ali i drugim političkim subjektima u Srpskoj i BiH, primjeni na čitavu organizaciju SDS-a.

To je vidljivo iz svakog njegovog obraćanja i javnog nastupa, prosto jer ne dijeli stranku na pobjednike i gubitnike, iako je on uvijek pobjednik. Ne dijeli ni Republiku Srpsku na “istok i zapad”, jer je čovjek i sa istoka i sa zapada, jednostavno čovjek Republike Srpske. Mora se istaći da on ne gradi, niti je gradio svoju karijeru dodvoravajući se bilo kome, niti stvarajući neprijatelje i protivnke.

Zbog svega ovoga siguran sam da narod Romanije dijeli moje mišljenje da je Milan Miličević idealan kandidat za predsjednika Srpske demokratske stranke. U tome ima punu podršku mene lično, mojih sradnika i naroada Sarajevsko-romanijske regije.”

ATV