Predsjednik Gradskog odbora DNS-a Prijdor Milenko Đaković uručio je danas članske karte za oko 70 novih članova ove stranke, uglavnom mladih.
“Mnogo toga se i politički i medijski usmjerava protiv DNS-a, želeći da se prikaže da DNS slabi, a mi pokazujemo da u Republici Srpskoj apsolutno nije takva slika”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru.

Đaković je naglasio da DNS nije izgubio ni glasove ni ljude koji će se baviti politikom DNS-a, jer je to stranka prepoznata kao narodna i kao ona koja radi za interes svih građana Srpske.

“Dio funkcionera koji je napustio DNS takođe nije znak da DNS slabi”, istakao je Đaković i dodao da se upravo na taj način kod naroda stvara inat i želja da još više podrže ovu stranku.

On je najavio da DNS nastavlja da gradi politiku stabilnosti kakvu gradi već duži niz godina.

“Mnoge strelice usmjerene ka DNS-u su čista spekulacija političkih protivnika”, ocijenio je Đaković.

Bojan Dragić, koji je danas dobio člansku kartu DNS-a, novinarima je rekao da je ovu stranku prepoznao kao stabilnu političku opciju, što ga je motivisalo na učlanjenje.

“DNS je lokal-patriotski orijentisana partija, a motiv za učlanjenje bio je i to što u njoj mladi imaju dobar položaj, kao i što se stranka jednako bori za bolji život svih kategorija – od mladih do penzinera”, naveo je Dragić.

Generalni sekretar DNS-a Dragutin Rodić rekao je da prijedorski odbor DNS-a broji oko 12.000 članova.