Projekat “Mali turisti Prijedora”, jedinstven spoj turizma i predškolstva, okupio je 123 djece iz Vrtića “Radost” u ovom gradu, koji će u dva dana obići ustanove kulture, vjerske objekte, škole, privredne subjekte i znamenitosti svoga grada.
Direktor Turističke organizacije grada Prijedor Amira Ganić rekla je da se ovaj projekat realizuje četvrtu godinu, s ciljem da djeca upoznaju sredinu u kojoj žive.

“Ponosni smo na ovaj projekat, koji realizujemo uz podršku Turističke organizacije Republike Srpske”, kaže Ganićeva.

Pedagog u Vrtiću “Radost” Milada Malenčić rekla je da su djeca oduševljena jer su imala priliku da posjete neke ustanove koje možda ranije nisu.

Djeca iz centralnog vrtića danas su posjetila Muzej Kozare, Narodnu biblioteku “Ćirilo i Metodije”, Galeriju “Sreten Stojanović”, kino “Kozara”, Pozorište Prijedor, Čaršijsku džamiju, katoličku crkvu, Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu, muzičku školu i pogledali murale “Vrt” i “Šeširdžija”.

Za sutra je planirano da djeca iz vrtića iz Omarske i iz naselja Pećani i Urije posjete neke od današnjih lokacija, kao i Poljoprivrednu školu, pravoslavnu crkvu i keksaru “Mira”.

Svaki mali turista dobija svoj “turistički pasoš” sa spiskom znamenitosti svoga grada, a prilikom posjete dobija i pečat na odgovarajuće mjesto na papiru, što im ostaje kao draga i vrijedna uspomena.