Policajac Slađenko Tubin (48) u prijedorsku bolnicu “Doktor Mladen Stojanović” primljen je bez svijesti i sa velikim gubitkom krvi zbog teških povreda koje mu je pucajući iz lovačke puške nanio Marko Šabić (44).

Hirurg, Marko Beronja kaže da je bitka za život hrabrog policajaca trajala oko tri i po sata.

– Pacijent je primljen sa teškim povredama trbuha i bio je u stanju šoka, odmah smo ušli u operacionu salu. Imao je veliku prostrjelnu ranu, od puške sačmarice pretpostavljam, u trbuh, kao i povrede tankog i debelog crijeva, te u zadnjem i bočnom dijelu trbušnog zida, sa masivnim heamtomima i krvarenjem – ptiča Beronja.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Marko Beronja, hirurg

Navodi da su dva hirurga odmah počeli da spasavaju život policajaca, te da su im se ubrzo pridružila još dvojica.

– Dva sata nakon operacije desio se zastoj u radu srca. Uradili smo reanimaciju i i uspješno je reanimiran. Operacija je trajala oko tri i po sata, završili smo je oko pola 12. Poslije toga premjestili smo ga na intenzivnu njegu, ali nažalost, oko 1 noći preminuo je zbog teških povreda trbušnog zida – kaže Beronja.

Dodaje da je Tubin imao i nekoliko prostrijelnih rana od sačmarice i u lijevoj natkoljenici.

Marko Šabić (44) je prvo izbo oca, pa iz puške izrešetao policajca Slađenka Tubina.

Inače, Šabić je psihički bolesnik koji se liječio na psihijatriji. On je i ranije ulazio u sukob sa policajcima, te prema izjavama mještana dešavalo se da dođe u stanicu policije i šamara policajce. Viđan je i kako hoda nag, po javnim mjestima, te je se dovodi u vezu sa korišćenjem narkotika.

Srpskainfo