Za Ministarstvo unutrašnjih poslova ne postoji teža situacija od ove kada nastrada policijski službenik prilikom izvršavanja zadatka,istakao je Darko Ćulum direktor Policije. Ćulum je posjetio Policijsku upravu Prijedor,ali i porodicu ubijenog policajca Slađenka Tubina.

Tišina i muk u Policijskoj upravi Prijedor. Četrdesetosmogodišnji policajac Slađenko Tubin,koji je smrtno stradao prilikom intervencije veliki je gubitak za Policiju Srpske – poručio je Darko Ćulum.

– Ovo je jedan veliki gubitak za porodicu, MUP, PU Prijedor, za stanično odjeljenje Ljubija, sa kojim je naš pokojni kolega radio – rekao je on.

Slađenko Tubin bio je hrabar i odvažan policijski službenik i ovo je nenadoknadiv gubitak za Policijsku upravu Prijedor, kaže načelnik Sretoja Vujanović.

– Policijski posao je složen. Nažalost, dešavaju se situacije koje nije moguće izbjeći, a u narednom periodu preduzećemo sve mjere i radnje da što više umanjimo posljaedice po policijske službenike – dodao je Vujanović.

U proteklih pet godina i četiri mjeseca u Srpskoj se dogodilo 245 napada na policijske službenike ,od čega je njih 188 lakše povrijeđeno, 12 teže,dok su dva policijska službenika smrtno stradala prilikom izvršavanjaa poslova i zadataka.

RTRS