Za Ministarstvo unutrašnjih poslova ne postoji teža situacija od ove, kada nastrada policijski službenik prilikom izvršavanja zadatka, istakao je direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum.

Ćulum je posjetio Policijsku upravu Prijedor i članove porodice ubijenog policajca Slađenka Tubina.

Tišina i muk u Policijskoj upravi Prijedor. Četrdesetosmogodišnji policajac Slađenko Tubin koji je smrtno stradao tokom intervencije, veliki je gubitak za Policiju Srpske, poručio je Darko Ćulum.

– Ovo je veliki gubitak za porodicu, MUP Srpske, PU Prijedor, za stanično odjeljenje Ljubija, u kojim je naš pokojni kolega radio – rekao je direktor Policije Republike Srpske.

Slađenko Tubin bio je hrabar i odvažan policijski službenik i ovo je nenadoknadiv gubitak za Policijsku upravu Prijedor, rekao je načelnik Sretoja Vujanović.

– Policijski posao je složen. Nažalost, dešavaju se situacije koje nije moguće izbjeći, a u narednom periodu preduzećemo sve mjere i radnje da što više umanjimo posljedice po policijske službenike – istakao je Vujanović.

U proteklih pet godina i četiri mjeseca u Srpskoj je zabilježeno 245 napada na policijske službenike, u kojima je 188 pripadnika policije lakše povrijeđeno, 12 teže, dok su dva policijska službenika smrtno stradala prilikom izvršavanja zadataka.

RTRS