Za MUP Republike Srpske ne postoji teža situacija od ove kada nam nastrada policijski službenik na izvršavanju redovnih poslova i zadataka, izjavio je direktor policije RS Darko Ćulum u Prijedoru.

On je posjetio porodicu prijedorskog policajca Slađenka Tubina, koji je ubijen u nedjelju veče.

– Ovo je velki gubitak za porodicu, za MUP RS, pogotovo za PU Prijedor i Stanicu policije u Ljubiji gdje je radio naš pokojni kolega – izjavio je Ćulum u Prijedoru.

Dodao je da je za prošlih pet godina i četiri mjeseca, bilo 245 napada na policijske službenike, od čega je 188 policijskih službenika lakše povriješeno, 12 teže dok su dva izgubila živote tokom obavljanja policijske dužnosti.

Foto: Bojana Majstorović/RAS Srbija

Ćulum je razgovarao i sa načelnikom Policijske uprave Prijedor, Sretojom Vujanovićem.

– Nastradali policijski službenik, Slađenko Tubin je bio hrabar i prije svega odvažan policijski službenik, i Policijska uprava Prijedor trpi nenadoknadiv gubitak. Policijski posao je složen, nažalost dešavaju se situacije koje ne možemo izbjeći. U narednom periodu pokušaćemo preduzeti mjere iz naše nadležnosti da što više umanjimo eventualne posljedice po policijske službenike – izjavio je Vujanović.

Foto: Srpskainfo/RAS Srbija

Slađenko Tubin (48), policajac kojeg je u nedjelju veče ubio psihički bolesnik Marko Šabić (44) biće sahranjen sutra na groblju u Brezičanima.

Srpskainfo