Pripadnici Policijske uprave Prijedor izrekli su prekršajne sankcije za 577 ili 63,4 odsto od 910 kontrolisanih učesnika u saobraćaju tokom akcije pojačane kontrole sa akcentom na brzini kretanja vozila i utvrđivanju alkoholisanosti vozača.
Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja sankcionisana su 392 vozača, zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola njih 59, dok je zbog ostalih prekršaja sankcionisano 126 učesnika u saobraćaju, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Od 59 vozača, koji su sankcionisani zbog učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola, 17 je zadržano do otrežnjenja.

Izrečena je 31 zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 48 mjeseci.

S obzirom na period predstojećih praznika, te povećane frekvencije saobraćaja, Policijska uprava Prijedor apeluje da vozači poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode brzinu uslovima na putu, ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila i utvrđivanje alkoholisanosti vozača Policijska uprava Prijedor realizovala je od 18. do 21. aprila.