sdr

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da je projekat Omladinska banka, koji će u Prijedoru biti realizovan četiri godine, jedan od elemenata omladinskog aktivizma za koji dio sredstava obezbjeđuje i grad.

“Riječ je o podršci raznim idejama mladih ljudi okupljenih u neformalne grupe, a koje su korisne i za društvenu zajednicu i za pojedince, kao i za omladinu i grad koji tako dobija puno korisnih sadržaja”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru, gdje su danas predstavnici Fondacije “Mozaik”, u okviru projekta Omladinska banka, potpisali ugovore sa osam neformalnih grupa i dva mikrobiznisa ukupne vrijednosti 21.500 KM.

Koordinator projekta Omladinska banka Radovan Đaković rekao je da je cilj sprovođenje manjih projekata kojima se mladima pokazuje da sa manje sredstava mogu da budu realizovane lijepe aktivnosti u gradu, koji ima vrijedne i marljive omladince.

“Vrijednost projekata je od 500 KM do 1.500 KM, a za mikrobiznise od 500 KM do 2.000 KM, i to su sredstva raspoređena u prvom kvartalu, a drugi ćemo produžiti do 9. maja sa fondom od 3.600 KM za projekte mladih”, naveo je Đaković.

Đaković je dodao da Fondacija “Mozaik” projekat finansira sa 15.000 KM, a grad Prijedor sa 12.000 KM. U svim lokalnim zajednicama koje učestvuju u projektu Omladinska banka trebalo bi da bude realizovano oko 5.000 društveno korisnih projekata.

Video: Kozarski

Foto: prijedorgrad.org