Istražioci su u džepu napadača Željka Kovačevića pronašli mobilni telefon, koji je pomogao u brzom rasvjetljavanju mučkog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, saznaje Srpskainfo.

Slaviša Krunić i Žarko Pavlović likvidirani su u ponedjeljak oko 22.30  u klasičnoj sačekuši u Glamočanima kod Banjaluke.

U obračunu koji je uslijedio između ubica i Krunićevih tjelohranitelja ubijen je Kovačević.

U automobil “tojota” u kojoj su u trenutku napada bili Krunić i Pavlović ubice su ispucale više rafala, a prema nezvaničnim informacijama u napadu su korišteni pancirni meci.

Krunić je sa teškim povredama prebačen u UKC Republike Srpske gdje je ubrzo pogledao.

U istom obračunu ranjen je Krunićev vozač Goran Ilić koji je, prema posljednjim informacijama, u stabilnom zdravstvenom stanju.

Izvor Srpskainfo iz istrage navodi da je ubistvo Krunića unaprijed isplanirano i izvela ga je dobro organizovana kriminalna grupa, pa je kompletnu istragu preuzelo Republičko javno tužilaštvo.

Ubice su sa dvije različite strane sačekale Krunića, koji se u trenutku napada približavao kući, gdje ga je čekala supruga sa troje maloletne djece.

– Kada je Krunićeva “tojota” prišla imanju, ubice su pod okriljem mraka ispucali rafale sa dvije strane. Koristili su pancirne metke, što takođe govori o riješenosti da se izvrši ubistvo. Nakon što su Krunićevi pratioci uzvratili vatru, ubijen je napadač Željko Kovačević, dok je drugi pobjegao prema obližnjoj šumi. Očigledno je da se radilo o unaprijed pripremljenoj likvidaciji Slaviše Krunića. Na mjestu obračuna pronađeno je više čaura koje će biti predmet vještačenja kako bi se utvrdilo tačno koje su oružje koristili napadači, ali je očigledno da se radilo o automatskom oružju – ispričao je izvor iz istrage.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Policija je nakon ubistva privela više osoba, među kojima je i osuđivani kriminalac Emilio Baldo. Njihovi alibiji se provjeravaju kako bi se utvrdilo gde su bili u vrijeme ubistava koja su šokirala Banjaluku.

U potragu za saučesnikom ubice ili više njih juče su učestvovali pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS. Naoružani dugim cijevima i u pratnji specijalno obučenih pasa tragača, pretraživali su širi rejon Glamočana i sela Jablan u potrazi za ubicom Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića iz Pala.

Veći broj pripadnika SAJ tragao je za materijalnim dokazima. Prema nezvaničnim informacijama ubica je pobjegao makadamskim putem prema Jablanu. U potrazi je učestvovao i helikopter koji je nadlijetao sumnjivo područje. Ubice su, prema nekim saznanjima imale saučesnika koji ih je čekao u automobilu nekoliko stotina metara od mjesta ubistva.

U vrijeme dok je trajala potraga za ubicama iz kuće roditelja ubijenog Krunića dopirali su jauci ožalošćene porodice.

Komšije u nevjerici prepričavaju tragediju, ali niko nije mogao naći nijedan razlog zbog kojeg bi neko digao ruku na Krunića.

Na mjesto ubistva došli su ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač i direktor Policije RS Darko Ćulum, te ministar inostranih poslova u Savetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak i  žena iz prvog braka Slaviše Krunića sa kojom je imao ćerku.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Komšije Krunića ispričale su juče da su u ponjedeljak oko 22.30 časova čule rafalnu pucnjavu, ali da u prvi momenat niko nije ni slutio šta se događa.

Ranko Dobraš ispričao je za Srpskainfo da je preksinoć oko 22 časa krenuo u uobičajeni obilazak porodičnog imanja Slaviše Krunića.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

– Oko 22.30  čuo sam jedan duži rafal, a zatim se začuo jauk. Mislio sam da neko slavi, a da je jauk ustvari plač Krunićevog djeteta. Odmah sam nazvao momka koji je bio kod Slavišine kuće. Zvao sam ga tri puta ali mi se nije javljao. Četvrti put mi je samo rekao da ne ga pitam ništa – ispričao je Dobraš.

Dodaje kako je ubrzo saznao šokantnu istinu.

U trenutku napada na Krunića u kući su bili Slavišina žena sa troje djece i dadilja. Dobraš je naveo da ne zna ko bi mogao ubiti Slavišu, jer “u okolini nema čovjeka da je mrzio Krunića”.

– Ima dosta mladih koje je Slaviša zaposlio u svojim firmama, a ima i dosta onih kojima je pomogao, svi su ga cijenili i poštovali i stvarno ne znam ko je i zašto ovako nešto učinio –  rekao je Dobraš.

Srpskainfo