Očevici stravične nesreće koja se dogodila na auto-putu u Hrvatskoj, a u kojoj je poginulo četvoro državljana Srbije, kažu da su od siline udarca sve osobe izletjele iz automobila.

U kolima je jedino ostao mladić koji je sjedio na suvozačevom mjestu, i on je ovu jezivu nesreću i preživio.

Kako piše “Večernji list“, vozilo u kom su se nalazile četiri osobe iz Srbije teško je oštećeno i u njemu su bila aktivirana oba vazdušna jastuka. Brzinometar je ostao zakucan na 140 kilometara na sat.

Kako smo saznali, u nesreći su stradali Aleksandra Janković (43), Žikica Jaknković (47), Verica Rašić (42) i četrnaestogodišnji dječak N. R.

Foto: Screenshot HRT

U udesu je povrijeđen suvozač Dragan Vučićević (28) i on je smješten u bolnicu u Vinkovcima.

Večernji list piše da je povrijeđeni mladić u stanju šoka, i da se u automobilu našao samo pukom slučajnošću jer je tražio prevoz do Zagraba preko grupe “Tražim prevoz”. On je jedini u automobilu bio vezan.

– Osoba koja je preživjela zadobila je lakše tjelesne povrede i nalazi se u stanju šoka. Ostaće nekoliko dana na posmatranju u bolnici – rekla je Sonja Marinković, pr Opšte bolnice Vinkovci.

Foto: Branimir Bradarić/Privatna arhiva

 

Naime, u vozilu marke “škoda oktavia” slovenačkih tablica nalazilo se pet osoba, svi državljani Republike Srbije.

Prema prvim informacijama, vozač je izgubio nad vozilom i sleteo s puta i udario u zaštinu ogradu uz auto-put. Nesreća se dogodila na auto-putu A3 u smeru ka Zagrebu.

Srpskainfo