Jauci porodice ubijenog banjalučkog biznismena Slaviše Krunića prolamali su se danas dvoranom u Banjaluci, a zajedno sa roditeljima plakali su svi zaposleni iz njegovih kompanija, rodbina i prijatelji koji su došli na komemoraciju.

– Dragi moj sine čekam tvoj poziv… Zovni me, molim te, Moj Slavo. Nisam izgubio dijete, već brata.., Jedino moj dijete… Zar je ovo pogled koji sam zaslužio –  rekao je u suzama Drago Krunić, gledajući u sliku svog ubijenog sina na komemoraciji.

U dvorani su se zaučuli i bolni jauci majke Koviljke.

– Kukavice stanite pred Sektor. Pokažite se pred nas! Pronađite ubice moga Slave… – ponavljala je uznemireno majka Koviljka.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Otac ubijenog banjalučkog biznismena zamolio je sve da na ljudski način pomognu porodici, ali i policiji da rasvijetli zločin.

– Moj sin od nikoga nije zaslužio da se meni i mojoj djeci vraća nešto loše. Ovdje nije u pitanju politika već plaćeno ubistvo i ubijeđen sam da će ga MUP profesionalno rasvijetliti – jecajući je rekao Slavišin otac.

Foto; Goran Šurlan/RAS Srbija

–  Živim za pravdu, umrijeću za pravdu. Pomozite meni i MUP da nađemo prave ubica. To nam treba i hvala vam. Molim vas, izađite mi u susret kao roditelju da pronađe ubice svoga sina. Očekujem vašu samo ljudsku podršku, ja ću s porodicom nastaviti život da pomognem porodicu, meni ništa ne treba – kazao je otac Drago, dok je majka Koviljka plakala.

Na komemoraciji su prisustvali i brojni predstavnici društvenog i političkog života RS, te direktor policije RS Darko Ćulum.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Dragan Čavić, blizak prijatelj ubijenog Banjalučanina Slaviša Krunića, istakao je da je on bio odlučan, opredijeljen, čvrst, razuman, humanista.

–  Kidao je predrasude, imao je broje prijatelje, ali i neprijatelje. Zlotvori koji su ga ubili poslali su poruku svima koji su kao Slaviša, ali prave ubice nisu oni koji su povukli obarač, već oni koji su naručili ubistvo – rekao je Čavić.

Dodaje kako žrtva nije samo Slaviša već cijelo društvo koje pored borbe za egzistenciju sada strijepi za život.

Sahrana ubijenom Slaviši Kruniću biće održana danas u 13 časova na porodičnom groblju u Glamočanima.

Spskainfo