Policija je pronašla dvije automatske puške i pripadajuće okvire za municiju za koje se pretpostavlja da su korišteni prilikom izvršenja ubistava u Glamočanima u opštini Laktaši, izjavila je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je navela da je oružje pronađeno pretragom terena koju su u ranim jutarnjim časovima započeli pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitete MUP-a Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice.

– U toku istrage policija je otkrila i da je lice čiji su inicijali B.Đ, za kojim je raspisana potjernica, pobjeglo vozilom “golf sedam” bijele boje registarske oznake 003-K-770. Policija moli sve građane da ukoliko primijete navedno vozilo da pozovu telefonski broj 192 ili da jave najbližoj policijskoj stanici – naglasila je Miljanovićeva.

Pronađeno oružje (foto: ATV BL)

Pronađeno oružje (foto: ATV BL)

Policijski službenici MUP-a Srpske lišili su slobode Emilia Baldu i Gorana Milanović koja se sumnjiče da su izvršila krivično djelo teško ubistvo na štetu Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu Gorana Ilića u Glamočanima.

U bjekstvu je Benedi Đukanović i za njim je raspisana potjernica.

RTRS