Raspetljava se klupko krvavog zločina u Glamočanima nadomak Banjaluke, a novac bi mogao da bude jedini motiv ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Krug se vjerovatno ne završava na ubijenom napadaču Željku Kovačeviću, uhapšenom Emiliju Baldu i Benediju Đukanoviću za kojim policija još traga. Trojac je direktno osumnjičen za ubistvo poznatog biznismena i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, ali istraga će pokazati, ko stoji iza svega i ko je mogao da ima korist od smrti Slaviše Krunića.

Emilijo Baldo narednih mjesec dana provešće u pritvoru, odlučio je tako Okružni sud u Banjaluci na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva. Baldo je na ročištu negirao umješanost u ubistvo u Glamočanima. U iskazu koji je dao tokom saslušanja u Republičkom tužilaštvu, a koji je procurio u javnost, priznaje je da je neposredno prije ubistva sa Kovačevićem i Đukonovićem sjedio za istim stolom u jednom lokalu u Glamočanima.

“Zatekao sam Željka, Benedija i gazdu lokala kako sjede za istim stolom. Na jednoj strani je sjedio gazda i Željko, okrenuti prema cesti, a na drugoj strani stola sam sjedio ja i do mene Benedi. Kada sam došao u lokal njih su dvojica, odnosno trojica već bili u razgovoru, a nakndando su razgovarali o nekom suncobranu koji je naručivan za lokal, razgovarli smo o nekoj hrastovini”, rekao je Baldo na saslušanju.

Baldo je za sebe pripremio i alibi u noći ubistva, koji je brzo pao u vodu. Video snimci sa nadzornih kamera i izjave svjedoka, tokom istrage,  pokazali su da je Baldo lagao o svom kretanju kobne večeri. Za vrijeme ubistva, Baldo tvrdi da je bio sa jednom prijateljicom čije ime nije želio da otkrije.

“Ja sam napustio tu kafanu svojim vozilom i  otišao za Laktaše, a Željko i Benedi su otišli Željkovim vozilom, a to je crvena opel korsa, i oni su otišli za Banjaluku. Prilikom povratka, ja sam kod restorana u Laktašima zastao i pola sata bio sa jednom svojom prijateljicom, ne bih pominjao njeno ime, obzirom da se češće viđam sa njom, a žena je udata i ne bih želio da ima probleme”, rekao je Baldo.

Nakon što se sreo sa tajanstvenom prijateljicom, tvdi da je otišao kući, a zatim  u centar Laktaša gdje je 15-ak minuta sjedio sam na jednom parkingu. U iskazu navodi da je nakon toga otišao do lakala u kojem radi njegova nevjenčana supruga. Baldo je detaljno opisao rutu i vrijeme kretanja.

Kovačevića je upoznao u Kazneno- popravnom zavodu Tunjice gdje su obojica izdržavali zatvorske kazne.  Tokom istrage, utvrđeno je da su Kovačević, Baldo i Đukanović viđeni i nekoliko dana ranije u  blizini mjesta ubistva. Policija je prečešljala područje Galmočana, a juče su pronađene i dvije puške za koje se sumnja da su njima ubijeni Krunić i Pavlović.

U Zalužanima je pronađeno vozilo, crvena opel korsa koju je Kovačević vozio u noći ubistva. Benedi Đukanović za kojim je raspisana potjernica, posljednji put je je viđen u Derventi u vozilu golf sedam bijele boje.

ATV