Policijski službenici Policijske stanice Prijedor 1, su u automobilu Prijedorčanina N. V. (39) pronašli pištolj za kojim traga Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da su u četvrtak, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja za nelegalno posjedovanje vatrenog oružja, pretresli putnički automobil marke „fiat“ koji koristi N.V.

-Prilikom pretresanja putničkog automobila kojim je prethodno upravljao osumnjičeni, pronađeno je i privremeno oduzeto nelegalno vatreno oružje-pištolj i određena količina pripadajuće municije. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za navedeno vatreno oružje, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Policijska stanica Novo Sarajevo raspisala raspis o traganju- saopštili su iz PU Prijedor.

Dodaju da su ove mjere i radnje policijski služnici preduzeli uz saglasnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i naredbe sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Prijedoru.

-Pronađeno i privremeno oduzeto vatreno oružje biće deponovano u depozit Osnovnog suda u Prijedor a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv N.V. biće podnesen izvještaj za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija- zaključuju iz PU Prijedor.

Srpskainfo