U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa smjenom sunčanih i oblačnih intervala i uz povremenu kišu i lokalne pljuskove.

Јutro će biti promjenljivo oblačno, svježije i suvo u većini krajeva, a samo na krajnjem sjeveroistoku ponegdje moguća je kratkotrajna kiša. Tokom dana zadržaće se promjenljivo oblačno vrijeme uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, koji će biti češći u zapadnim i sjevernim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od tri do sedam, na jugu i sjeveroistoku do 10, a najviša dnevna od 16 do 22, u planinama oko 12 stepeni Celzijusovih.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica jedan, Čemerno šest, Han Pijesak osam, Zvornik 11, Krupa na Uni, Sokolac i Srebrenica 12, Kalinovik i Rudo 13, Mrakovica, Nevesinje i Bihać 14, Banjaluka, Bijeljin, Tuzla i Sarajevo 15, Foča 16, Brčko 17, Doboj, Ribnik, Trebinje, Šipovo, Sanski Most i Neum 18, Bileća, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Prijedor 19, Srbac 20, Mostar 21 i Široki Brijeg 22 stepena Celzijusova.

RTRS